cc
Ingredienser:
Djupfrusta räkor.
Aioli 4 personer
Ingredienser:
2 st ägggulor
1 1/2 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
1/2 dl olivolja
1 1/2 rapsolja
2 st vitlöksklyftor
salt
cayennepeppar
Gör så här:
Täck över droppbrickan med folie för att underlätta rengöringen.
Värm upp röken till ca 80 grader. Resultatet blir bäst om man köper färska, frysta räkor och tillagar dem direkt. Rök räkorna i ca 40 minuter.
Använd gärna al-ved eller alspån för bättre smak på dina räkor.
Aioli 4 pers.
Gör så här:
Vispa ihop äggulor , vinäger och dijonsenap.
Vispa sedan ner olivoljan och rapsoljan. Börja med att försiktikt droppa ner den i blandninngen innan du fortsättningsvis häller en tunn ståle ner i smeten.
När du fått en lagom konsistens smaksätter du med salt, vitlök och cayennpeppar efter smak.